Obavijesti Video Pretražite Navigacija
On ima rješenje

'Europska unija trebala bi podići 'ogroman izbjeglički grad'' - Orban zna i gdje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europska unija trebala bi podići "ogroman izbjeglički grad" na libijskoj obali i ondje primati i obrađivati zahtjeve za azilom od izbjeglica koji stižu iz Afrike uz pomoć nove libijske vlade, izjavio je u subotu mađarski premijer Viktor Orban.

To je kazao u Beču nakon summita održanog na temu „Migracije preko balkanske rute“, dodavši da bi vanjske granice EU-a trebale biti "u potpunosti pod kontrolom", a to se odnosi i na granice na Sredozemlju.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku Obilazak granice Postavljeni i ronilački punktovi Dnevnik Nove TV istražio kako izgleda zaštita hrvatske granice: "Migranti podcijene Savu i plove improviziranim čamčićima pa ih drvo potopi"

Treba očuvati jedinstvo Libije, poništiti embargo na oružje koji je protiv te zemlje uveo Zapad, poduprijeti Libijsku oslobodilačku vojsku te postaviti novu libijsku vladu, a potom je uključiti u sporazum o suradnji.

Sve bi to trebalo obaviti do idućeg proljeća kada će val migranata ponovno Sredozemljem krenuti prema Europi, kazao je Orban.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene