Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slao opasne pošiljke

OPTUŽEN ZA TERORIZAM Talijanski student prijetio cijanidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Cernic (24), student veterinarstva iz talijanske Gorizije, talijanski državljanin slovenskih korijena, uhićen je krajem prošle godine i od tada je u pritvoru u Sloveniji, gdje čeka na suđenje.

Slovensko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv studenta iz susjedne Italije koji je lani pokušao ucijeniti dvojicu ministara u češkoj vladi prijeteći im pošiljkama cijanida, a tereti ga za terorizam, objavili su u petak slovenski mediji.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija U Kranju Užas u susjedstvu: Učitelj uhvatio učenika za vrat i tri puta ga ubo olovkom

Ivan Cernic (24), student veterinarstva iz talijanske Gorizije, talijanski državljanin slovenskih korijena, uhićen je krajem prošle godine i od tada je u pritvoru u Sloveniji, gdje čeka na suđenje.

KRVAVI POHOD OD 7 MINUTA Bacili bombe na luksuzne hotele

Uhvaćen je kad je u lokalnom poštanskom uredu blizu Nove Gorice pokušao poslati pisma sa smrtonosnom dozom cijanida na adrese češkog ministra financija Andreja Babiša i ministra unutarnjih poslova Milana Chovaneca.

Prve takve opasne pošiljke članovi češke vlade primili su nekoliko mjeseci ranije, ali ih nisu otvorili jer ih je otkrilo njihovo osiguranje, a jedna od pošiljaka dolazila je i iz Slovenije nakon čega su policije obiju država počele istraživati slučaj.

Iako se sumnjalo da su pošiljke politički motivirane, utvrđeno je da se radilo o pokušaju iznude, odnosno da su pošiljatelji od čeških ministara zahtijevali novac tražeći da im bude doznačen na račun u bitcoinima.

Cernic je uhvaćen u Sloveniji u suradnji s talijanskom policijom.

U njegovu stanu u Goriziji nađene su opasne tvari i kemikalije, a u Sloveniji je optužen i zbog posjedovanja droge koja mu je nađena prilikom uhićenja, te zbog krivotvorenja jer je poštanske pošiljke slao identificirajući se lažnim dokumentima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene