Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olmert voljan osloboditi 450 Palestinaca za otetog izraelskog vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert sklon je oslobađanju 450 palestinskih zatočenika za vojnika Gilada Shalita koji je u zatvoru u Gazi, u okviru moguće razmjene s Hamasom, piše dnevnik Haaretz.

Kako navodi list, izraelska vlada je zasad odobrila 80 imena od 450 koliko je islamistički pokret najprije tražio u zamjenu za Gilada Shalita zarobljenog u napadu u rubnom području pojasa Gaze u lipnju 2006.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Olmertov glasnogovornik Mark Regev nije htio potvrditi tu informaciju. "Davanjem takvih informacija ne bi se olakšalo njihovo oslobađanje", rekao je.

Javni radio izvijestio je u srijedu da će međuministarsko povjerenstvo u nedjelju raspravljati o ublažavanju mjerila za oslobađanje palestinskih zatočenika radi možebitne razmjene sa Hamasom.

Islamistički pokret koji od lipnja prošle godine nadzire pojas Gaze, traži da se na slobodu pusti više stotina palestinskih zatočenika u zamjenu za izraelskog vojnika i već nekoliko mjeseci pregovara s Izraelom o tom pitanju uz posredovanje Egipta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene