Obavijesti Video Pretražite Navigacija
krv nije voda

Oleg Navaljni, brat ubijenog opozicijskog vođe, poznat je ruskim vlastima: Već je uhićivan, evo i zašto

Oleg Navaljni
Oleg Navaljni Afp
Aktualno Galerija Oleg Navaljni Oleg Navaljni Foto: Afp Oleg Navaljni i Julija Navaljnaja Oleg Navaljni i Julija Navaljnaja Foto: Afp Oleg Navaljni Oleg Navaljni Foto: Afp Oleg Navaljni Oleg Navaljni Foto: Afp +0 Aleksej i Oleg Navaljni Galerija 1/5 >>
Aleksej Navaljni godinama se suprotstavljao režimu Vladimira Putina, a u toj borbi pridružili su mu se i članovi obitelji. Nakon što je uhićen, njegov brat prosvjedovao je i zahtijevao njegovo oslobođenje. Aktivizam bi mu se mogao obiti o glavu.

Oleg Navaljni mlađi je brat Alekseja Navaljnog, ubijenog ruskog oporbenog vođe, političara i antikorupcijskog aktivista. Novinska agencija TASS danas je objavila da je izdana nova tjeralica protiv njega.

Navaljni mlađi otprije je poznat ruskim vlastima. Godine 2014. osuđen je na 3,5 godine zatvora zbog prijevare. Kritičari Kremlja su rekli da je slučaj izmišljen i osmišljen kako bi se izvršio pritisak na njegovog pokojnog brata. Iz zatvora je izašao 2018.

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni MISTERIOZNA SMRT Procurila pisma Navaljnoga iz zatvora, ovako je opisivao svoj život u ledenom paklu, pisao je i o Trumpu

Oleg se poput svoga brata bavi politikom, te je aktivan u Zakladi za borbu protiv korupcije (FBK). FBK je bio ključan u istraživanju i objavljivanju slučajeva korupcije među ruskim dužnosnicima.

Aktivnost mu se povećala nakon uhićenja njegova brata pa je zbog prosvjeda koji je organiziran tim povodom između siječnja i travnja 2021. bio u kućnom pritvoru te je dobio jednu godinu uvjetne kazne. Optužen je zbog kršenja Covid mjera, dok su svi iz Navaljni tima tvrdili da je riječ o političkom progonu.

Pročitajte i ovo Julija Navaljnaja Julija Navaljnaja Novo lice ruske oporbe: Nikad se nije htjela baviti politikom, ali tragedija joj je dala snagu koje bi se Putin trebao bojati

Godinu kasnije izdana je tjeralica kojom se njegovu uvjetnu kaznu htjelo pretvoriti u zatvorsku. Ta tjeralica još je na snazi, a nije poznato po kojoj osnovi je izdana današnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene