Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrajina optužuje Rusiju

Oko 700 ruskih vojnika ušlo u Ukrajinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Jutros su dvije skupine oružanih snaga Rusije prešle granicu u dijelu pod kontrolom pobunjenika', rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Ukrajinske vlasti su navele da su dvije skupine ruskih vojnika, njih ukupno oko 700, ušle u ponedjeljak u Ukrajinu u pomoć proruskim pobunjenicima na istoku.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

"Jutros su dvije skupine oružanih snaga Rusije prešle granicu u dijelu pod kontrolom pobunjenika", rekao je ukrajinski vojni glasnogovornik Andrij Lisenko.

Ukrajina i zapadne zemlje mjesecima optužuju Rusiju da je rasporedila redovne postrojbe na istoku te zemlje, u kojoj traje oružani sukob s proruskom pobunom u kojem je od početka u travnju prošle godine poginulo više od 4800 ljudi.

Najmanje šest mrtvih civila i 20 ranjenih na istoku Ukrajine

Prema posljednjim procjenama Kijeva više od 8500 vojnika ruske vojske nalazi se na separatističkom istoku zemlje od sredine siječnja.

Rusija stalno niječe bilo kakvu upletenost u sukob u susjednoj zemlji unatoč onoga što Kijev i Zapad nazivaju neoborivim dokazima za suprotno.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene