Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga više od 5 metara

Ogromna ženka pitona uhvaćena na Floridi, nosila je čak 87 jaja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Divovski burmanski piton dug 5,18 metara i težak 74 kilograma uhvaćen je nacionalnom parku Evergladesu na Floridi, javljaju američki mediji, a prenosi BBC.

Radi se o najvećem pitonu ikada izmjerenom na Floridi, objavilo je tamošnje sveučilište. Bila je to ženka koja je u trenutku hvatanja i uginuća bila gravidna i u sebi je nosila 87 jaja, što se također smatra rekordom.

Pročitajte i ovo Hrvanje sa zmijom Šest metara, 56 kilograma VIDEO Uhvatio se ukoštac s ovom golemom zvijeri, a prizori hrvanja izazivaju jezu: "Glupa djeco" Poskok u Kučilovini jedna od tri otrovnice Prava uzbuna u Sesvetama! Poskok došao do kuće: "Ovo nam je drugi i bit će ih još..."

>> Žena na kupanje dovela svoju 4 metra dugu bou

Uvezeni burmanski pitoni smatraju se odgovornima za pad broja sisavaca u Evergladesu. Znanstvenici upozoravaju da novo otkriće pokazuje koliko su ove azijske zmije postale rasprostranjene na jugu Floride. 'To znači da uspijevaju preživjeti dugo vremena u divljini', rekao je Kenneth Krysko iz Floridskog prirodoslovnog muzeja. 'Nema ničega što bi ih moglo zaustaviti, što znači da je domaća divljač u nevolji'.

On je rekao da je u probavnom sustavu zmije pronađeno perje što bi trebalo pomoći u otkrivanju čime se hranila. 'Zmija duga 5,18 metara može pojesti što god poželi', dodao je.

Pitoni svoj plijen ubijaju davljenjem, a zna se da mogu progutati životinje veličine jelena ili krokodila. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene