Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori u Ukrajini

OESS o izborima u Ukrajini: 'Izbori će se odvijati na 'manje više normalan način'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Mislim po izvješćima koje imamo da možemo krenuti od načela da će se izbori odvijati u dobrom dijelu zemlje na manje više normalan način', kazao je Ischinger.

Izaslanik OESS-a u Ukrajini njemački diplomat Wolfgang Ischinger rekao je u ponedjeljak da očekuje 'manje više normalno' odvijanje izbora u nedjelju, osim u jednom dijelu na istoku zemlje gdje djeluju proruski separatistički pokreti.

Pročitajte i ovo Snimke iz ureda Sve se provjerava VIDEO Procurile snimke ukrajinskog zapovjednika kako se u uredu ljubaka s dvije djevojke Slika nije dostupna Paljba po konvoju Na istoku Ukrajine pucano na promatrače OESS-a

'Mislim po izvješćima koje imamo da možemo krenuti od načela da će se izbori odvijati u dobrom dijelu zemlje na manje više normalan način', kazao je Ischinger na njemačkom javnom radiju Deutschlandfunk.

UN: Alarmantno kršenje ljudskih prava u Ukrajini

'U nekoliko gradova na istoku to neće biti slučaj. Govorimo ovdje o redu veličine vjerojatno manjem od 10 posto gradova gdje će izbori biti ometani', naglasio je on.

'U tim okolnostima, samo održavanje izbora već je dobra stvar jer će njihovi rezultati otežati protivnicima Kijeva prozivanjem nezakonite vlade i predsjednika koji budu izabrani', naglasio je on.

Njemački diplomat upozorio je da ne treba očekivati da održavanje izbora riješi sve probleme.

'Treba biti realističan. Izbori neće navesti nasilne separatiste s istoka na predaju oružja. No, mislim da će to biti važan korak u pronalaženju rješenja i predaji oružja jednog dana', ocijenio je on. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene