Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Odgovornost za aferu s melaminom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski premijer Wen Jiabao ocijenio je da je njegova vlada djelomično odgovorna za skandal s mlijekom u prahu s dodatkom melamina, krivcem za smrt četiri bebe.

'Smatramo da je, iako se problem pojavio u privatnim tvrtkama, vlada također odgovorna, posebice u području kontrole', izjavio je premijer u intervjuu časopisu Science Magazine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna Pokrenuta nova racija Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka

'Različite etape mliječne industrije - proizvodnja mlijeka, skupljanje, prijevoz, obrada, proizvodnja mliječnih proizvoda - iziskuju transparentne kontrole i testiranja', dodao je on. 

>> Za onečišćeno mlijeko krivi dobavljači

>> Broj kineske djece bolesne zbog melamina prelazi 90.000?

>> Kina: Više od 5 000 inspektora krenulo u kontrolu mliječnih proizivoda

Kriza s kineskim mlijekom koje sadrži melamin izbila je 11. rujna, a skandal je krenuo s mlijekom u prahu za dojenčad tvrtke Sanlu za koje se pokazalo da sadrži vrlo visoke doze melamina.

Četiri bebe umrle su u Kini nakon što su pile dotično mlijekom. Prema najnovijim podacima, više od 10.000 djece je ostalo na liječenju, od ukupno 46.810 koliko ih je boravilo u bolnici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene