Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćio WHO

Od žute groznice u Darfuru umrle 164 osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Žuta groznica ubila je 164 osobe u posljednja tri mjeseca na sudanskom dijelu Darfura, priopćila je Svjetska zdravstvena organizacija.

U Darfuru, regiji velikoj poput Španjolske i pogođenoj sukobima i razbojstvima, zdravstvenu skrb u nekim dijelovima pružaju isključivo humanitarne organizacije. Posljednja pojava žute groznice, koju prenose komarci, pogodila je na središnji dio Darfura, objavili su u zajedničkom priopćenju WHO i sudansko ministarstvo zdravstva.

>> UN procjenjuje da je u sukobima u Darfuru život izgubilo 300.000 ljudi

'Od 2. rujna do 29. studenoga sumnja se da je od žute groznice oboljelo 677 osoba, od kojih su 164 umrle', kaže se u priopćenju. Gotovo polovica oboljelih je u dobi od 15 do 30 godina, a oko četvrtina su djeca u dobi od pet do 15 godina. Za žutu groznicu nema djelotvornog lijeka, ali postoji cjepivo.

WHO je prošlog mjeseca najavio da će u pogođenim područjima Darfura biti cijepljeno oko 3,6 milijuna ljudi, a danas je priopćeno da je više od polovice planiranog broja cijepljeno do 30. studenoga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti" Ilustracija Svjetski ekonomski forum WHO se sprema za crni scenarij: Moguća pandemija mogla bi uzrokovati 20 puta više smrtnih slučajeva od koronavirusa

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene