Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuni kaos

Očajni Haićani opljačkali skladište hrane UN-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ionako kaotičnu situaciju na Haitiju, dodatno su pogoršali pojedinci, koji su opljačkali hranu iz UN-ovih skladišta u potresom razrušenom Port-au-Princeu.

Iz UN-a tvrde kako nije pokradena sva hrana, a njihova glasnogovornica Emilia Casella dodatno je smirila situaciju, rekavši kako su raniji izvještaji medija o velikoj pljački skladišta, ipak bili prenapuhani. 'Obične trgovine u prijestolnici Haitija, temeljito su opljačkane od strane očajnog stanovništva', dodala je Casella, a prenosi agencija AP.

Pročitajte i ovo Potres u Rakovici Zastrašujući prizor Objavljena snimka potresa u Rakovici: "Treslo je 10 do 15 sekundi. Oštećena je crkva i zgrada općine...” Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

>> VIDEO: Dramatične snimke spašavanja curice iz ruševina

>> Francuska traži od Pariškog kluba ukidanje duga Haitija

>> VIDEO: S Haitija stižu sve potresnije snimke, broj žrtava i dalje nepoznat

>> VIDEO: Gnjevni Haićani blokiraju ulice leševima

Podsjetimo, snažan potres jačine 7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici, pogodio je područje Haitija u utorak te prema pretpostavkama UN-a, usmrtio između 45.000 i 50.000 ljudi, dok je čak 300.000 ostalo bez krova nad glavom. UN procjenjuje i kako čak dva milijuna ljudi na Haitiju treba opskrbiti hranom, no njihov World Food Programme, dosad je uspio nahraniti samo 4000.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene