Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zašto je srušen?

FOTO Okupili se na aerodromima: Očajne obitelji poginulih traže odgovore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obiteljima u Kuala Lumpuru nije dozovljen ulazak u prostor aerodroma kako bi dobili odgovore što se dogodilo s njihovim najmilijima.

Obitelji putnika i članova posade koji su poginuli u zrakoplovu Malaysia Airlinesa koji je u četvrtak pao iznad Ukrajine počele su se odmah u četvrtak navečer okupljati oko aerodroma Schipol u Amsterdamu. Taj je aerodrom bio polazišna točka leta MH17 koji je trebao ići za Kuala Lumpur, a među putnicima je bilo najviše Nizozemaca, čak 154 od ukupno 298 osoba u avionu.

Pročitajte i ovo Napad na Odesu Brojne štete VIDEO Raketni napad na Odesu: Četiri osobe su poginule, puno je ozlijeđenih, gori dvorac Harryja Pottera Kod granice s Ukrajinom se srušio veliki ruski vojni avion Puno je poginulih VIDEO Objavljena snimka pada, srušio se ruski vojni avion! Medvedev poručio: "Ovdje nema ograničenja"

Obitelji su došle tražiti odgovore i na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru što se dogodilo s njihovim najmilijima; trebali su ih dočekati, no oni sada nikad neće stići. Među poginulima je i 23 malezijskih državljana. Međutim, kako javlja International Business Times, službe sigurnosti nisu dopustile novinarima i obiteljima putnika leta MH17 da uđu u prostor aerodroma. 

Malezijske novine Malaysiakini razgovarale su sa Mohd Salleh Shamsuddinom, ocem čija je kćer bila na letu iz Amsterdama. 'Molim se da je na sigurnom. Bila je 'single' i nadala se da će se uskoro udati. Osjećala je da će ovaj mjesec za nju biti poseban', kazao je očajni otac.

Na letu MH17 bili su znanstvenici na putu za konferenciju o AIDS-u

Novinari su razgovarali i sa Noraini Mohd Noor, sestrom jedne od putnica koja je živjela u Švicarskoj, a u Maleziju je trebala stići nakon pet godina. 

Za razliku od aerodroma u Kuala Lumpuru, Schipol u Amsterdamu pokazao je razumijevanje za obitelji putnika koji su bili na letu MH17 te su ih autobusima prepratili u hotel gdje će biti obavještavani o tome što se događa. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene