Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka muslimanima

Objavljen sadržaj pisma koje je pronađeno u noći ubojstva Osame bin Ladena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osama bin Laden kanio je obilježiti desetu godišnjicu napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2011., uz veliku medijsku kampanju, stoji u dokumentima s kojih je skinuta oznaka tajnosti, a zaplijenjeni su tijekom američkog napada u kojemu je ubijen čelnik Al-Kaide.

"Čekamo desetu godišnjicu napada na New York i na Washington koji će biti za devet mjeseci", piše Osama bin Laden u pismu s nenaznačenim datumom, no zaključuje se da je pisano negdje u prosincu 2010.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

"Svjesni ste važnosti obilježavanja tog datuma i značaja koju bi imalo izvlačenje koristi od njegova obilježavanja u medijima. Na taj bismo način odali počast pobjedama muslimana i ljudima prenijeli svoju poruku", stoji u pismu, no nije poznato kojoj je osobi ono upućeno.

Amerikanci su ipak lagali? Procurilo ime špijuna koji je 'cinkao' bin Ladena

Pismo je jedno od više stotina dokumenata što su ih u srijedu objavile američke vlasti. Zaplijenjene su tijekom napada specijalnih američkih snaga 2. svibnja 2011. u Abotabadu gdje je ubijen šef Al Kaide.

Nije bilo moguće iz neovisnih izvora provjeriti podrijetlo dokumenata niti vjerodostojnost njihova prijevoda na engleski jezik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene