Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Moja me Vlada napustila'

VIDEO Objavljen novi video britanskog taoca ISIS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljen je video još jednog britanskog taoca u ISIS-u, samo dan nakon što je više od 100 muslimanskih lidera uputilo molbu terorističkoj skupini da puste zarobljenog humanitarca.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Na novoj propagandnoj snimci ISIS-a, muškarac sjedi iza stola dok govori u kameru. Kaže da želi reći nekoliko činjenica koje bi mogle pomoći u spašavanju života. Napominje kako će reći istinu dok zapadni mediji pokušavaju uvući javnost u još jedan rat s Islamskom državom.

Skupina je prethodno ubila tri zapadna taoca, Britanca i dva Amerikanca te je zaprijetila da će ubiti britanskog humanitarca Alana Henninga.

U novom trominutnom videu, muškarac obećava 'priopćiti neke činjenice' u seriji 'programa', sugerirajući da će biti još snimaka.

Pozadina na snimci u kojoj se pojavljuje muškarac koji se predstavio kao novinar John Cantlie, je mračna, za razliku od videa na kojima su pripadnici ISIS-a obezglavljivali taoce, pri čemu se iza njih vidjela pustinja, piše Sky News.

'Znam što mislite: On to sigurno radi jer je zarobljenik, jer ima pištolj prislonjen uz glavu i tjeraju ga na to. Istina je, ja sam zarobljenik, to ne mogu zanijekati. Ali napustila me moja Vlada i moja je sudbina sada u rukama Islamske države. Nemam što izgubiti. Možda ću preživjeti, možda ću umrijeti. Ali želim iskoristiti ovu priliku da prenesem nekoliko činjenica koje možete provjeriti. Činjenice koje, ako o njima razmislite, mogu spasiti živote.

Pokazat ću vam istinu koju zapadni mediji pokazuju javnosti i tako ih uvlače u još jedan rat u Islamskoj državi.

Nakon dva užasna i nepopularna rata u Afganistanu i Iraku, zašto se naše Vlade čine tako odlučnima da se uključe u još jedan konflikt u kojem ne mogu pobjediti?', kaže, između ostalog, taoc u videu.

Rouhani kaže da IS želi ubiti čovječanstvo

Skupina Islamska država, koja kontrolira dio teritorija Sirije i Iraka, već je odrubila glave dvojici američkih novinara i britanskom humanitarcu, u znak odmazde za američke napade na nju u Iraku.

Muškarac kaže da je uhvaćen po dolasku u Siriju u studenom 2012. Kaže i da je radio za novine u Britaniji, među kojima su Sunday Times, Sun i Sunday Telegraph.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene