Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugovor o braku

Dokument koji ledi krv u žilama: 'Žene u ISIS-u su moćnije i imaju više prava od drugih'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci za proučavanje terorističkih aktivnosti ukazuju na to da je ovaj dokument dokaz planova terorista koji će u buduće sve više uključivati žene u napadima ISIS-a.

U javnost je dospio dokument koji svjedoči o pravima žena boraca Islamske države. Društvenim se mrežama počela širiti fotografija bračnog ugovora u kojem stoji da supruge boraca za Islamsku državu imaju sva prava pri izvođenju samoubilačke misije bez obzira na dozvolu i pristanak njihovih muževa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mreža otpora HEROJI S ISTOKA Riskiraju živote kako bi spasili mučene i silovane žrtve ISIS-a Slika nije dostupna Poremećene aukcije Skidaju ih do gola i prodaju najboljem ponuđaču: 'Najljepše djevice' na tržnici robljem

Stručnjaci za proučavanje terorističkih aktivnosti ukazuju na to da je ovaj dokument dokaz planova terorista koji će u buduće sve više uključivati žene u bombaškim napadima ISIS-a, piše Daily Mail.

ISIS traga za 16-godišnjim blizankama: 'Bez sumnje im prijeti smaknuće!'

Ispisan na arapskom i potpisan od strane muža i žene, ovaj dokument koji ledi krv u žilama definira i kako konačnu odluku o okončanju života žene ima Islamski vođa Abu Bakr Al-Baghdadi. Samo on može odlučiti o načinu na koji će žena skončati svoj život, bez obzira na muževu volju. Ovaj dokument stavlja vjeru i ciljeve ISIS-a ispred poštivanja muža i braka.

"Ako princ vjernika (misli se na Al-Baghdadija) naredi ženi da provede misiju koja uključuje samoubojstvo, njezin je muž ne smije sprječavati u tome", stoji u dokumentu.

 

 

Islamska država na ovaj način želi što veći broj žena uključiti u vojne misije u kojima je do sad stradalo nebrojeno mnogo boraca Islamske države diljem Iraka i Sirije.

Stručnjaci također napominju kako je pribjegavanje ovakvim načinima jasan dokaz da ISIS polako gubi svoju moć, da gubi rat.

No zabrinjavajuća je činjenica da bi, upravo zbog žena koje bi nosile eksplozivne naprave, ISIS mogao proširiti svoje djelovanje. Zbog manjih kontrola na granicama i zračnim lukama koje se provode kod žena, svoje djelovanje mogli bi proširiti i na ostale zemlje.

Dokument je objavila korisnica Twittera na svojem profilu koji je u međuvremenu obrisan. Uz fotografiju bračnog ugovora napisala je kako su žene moćnije i imaju više slobode od ostalih žena u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene