Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva položaja

OBJAVILI SNIMKU Rusi prvi put napali ISIS projektilima ispaljenim s podmornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka napada.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu izvijestio je u utorak da je ruska vojska gađala ciljeve u Siriji krstarećim raketama koje su prvi put ispaljene s podmornice u Sredozemnome moru.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

 

"Upotrijebili smo krstareće rakete Kalibar s podmornice Rostov na Donu u Sredozemnome moru", rekao je ministar, a prenijele su ruske novinske agencije. Dodao je da su mete napada bila "dva teroristička položaja" blizu Rake, baze džihadističke skupine Islamske države u Siriji.

"Svi ciljevi su uništeni", rekao je Šojgu, dodavši da su gađani naftna infrastruktura, skladišta streljiva i tvornica granata.

"Krstareće rakete Kalibar još jednom su se pokazale djelotvorne na velikim udaljenostima", istaknuo je.

Moskva ovim napadima s podmornice proširuje svoje vojne mogućnosti u sirijskom ratu. U ranijim bombardiranjima su krstareće rakete istog tipa ispaljivane na mete u Siriji s ratnih brodova u Kaspijskome moru.

Ruski borbeni zrakoplovi izveli su u zadnja tri dana 600 letova i uništili 300 ciljeva, priopćilo je ministarstvo obrane. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene