Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak idući tjedan

Obitelji žrtava ljutite zbog ponovne odgode suđenja Mubaraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelji Egipćana ubijenih u prosvjedima u kojima je svrgnut Hosni Mubarak ljutito su reagirale u subotu kada je sudac koji sudi bivšem predsjedniku zabranio njihovim odvjetnicima da sudjeluju u procesu i odgodio nastavak procesa za idući tjedan.

Mubaraku, njegovom bivšem ministru unutarnjih poslova i drugim višim dužnosnicima ponovno se sudi za suučešće u ubojstvu više od 800 prosvjednika jer su se uspješno žalili na presude izrečene prije godinu dana. Na optuženičkoj klupi bili su i Mubarakovi sinovi Alaa i Gamal koji su optuženi za korupciju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši predsjednik Mubarak oslobođen optužbi za sudjelovanje u ubojstvima Slika nije dostupna Kriv za pronevjeru Mubarak osuđen na tri godine zatvora!

>> Egipat: Suđenje Mubaraku odgođeno za 8. lipnja

Kada je sudac odlučio da neće dopustiti odvjetnicima obitelji, građanskim tužiteljima, da sudjeluju na budućim ročištima u sudnici su se začuli izrazi nezadovoljstva. Kako je u Egiptu uobičajeno, oni su bili uključeni u ispitivanje i provjeru dokaza na sudu. Odvjetnici obitelji ubijenih su rekli da će žaliti na tu odluku.

Mubarak, star 85 godina, doveden je u invalidskim kolicima u kavez za optuženike a djelovao je svjestan i dobrog zdravlja. "Prisutan", rekao je tiho kada je pročitano njegovo ime.

Iako su mnogi Egipćani izgubili zanimanje za suđenje njihovom palom "faraonu" zbog represije i korupcije tijekom njegove 30-godišnje vlasti, članovi obitelji onih koji su poginuli u ustanku početkom 2011. sve više gube strpljenje za suce koje smatraju ostatkom starog režima.

Mubarak i njegov ministar unutarnjih poslova Habib el-Adli osuđeni su lipnju prošle godine na kaznu doživotnog zatvora no prizivni je sud prihvatio njihovu žalbu na kvalitetu dokaza. Ponovno suđenje počelo je prije mjesec dana a treće ročište predviđeno je za ponedjeljak. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene