Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudo u Kolumbiji

Obitelj otkrila što je majka rekla djeci nakon zrakoplovne nesreće netom prije nego što je umrla

Aktualno Galerija Djeca pronađena u džungli - 4 Djeca pronađena u džungli - 4 Foto: Afp Djeca pronađena u džungli - 3 Djeca pronađena u džungli - 3 Foto: Afp Djeca pronađena u džungli - 2 Djeca pronađena u džungli - 2 Foto: Afp +0 Djeca pronađena u džungli - 1 Galerija 1/4 >>
Četvero djece koja su pronađena živa nakon što su 40 dana preživjeli u kolumbijskoj džungli majka je rekla da napuste mjesto pada zrakoplova i potraže pomoć, rekao je njihov otac.

Otac djece pronađene u kolumbijskoj pustinji Manuel Ranoque rekao je novinarima u nedjelju da je majka djece bila živa četiri dana nakon pada zrakoplova. Najstarije dijete, 13-godišnja kćer mu je ispričala kako su izgledali posljednji trenuci s njom.

Djeca su u džungli provela pet tjedana preživljavajući jedući voće i spavajući u improviziranim skloništima. Njihova baka je rekla da su kao domorodačko pleme svu djecu učili ovakvim vještinama koje su im ovaj put spasile život. Osim toga, uspješno su pronalazili hranu koju su im iz helikoptera bacale spasilačke službe.

Pročitajte i ovo Djeca pronađena u džungli - 4 velika sreća FOTO Čudo nakon pada aviona! Djeca su uspjela u džungli preživjeti tjednima, među njima je i beba

Iako su bili izbodeni od kukaca i vidljivo pothranjeni, djeca su sretno spašena, a trenutno se oporavljaju u bolnici u Bogoti odakle je njihov otac održao konferenciju za medije. Otkrio je i što im je njihova majka posljednje reka, prenosi Washington post.

Pročitajte i ovo Djeca pronađena u džungli - 2 Nevjerojatna priča VIDEO Novi detalji filmske akcije: Otkriveno kako su djeca sama u džungli preživjela pet tjedana, beba je imala i rođendan

"Prije nego što je umrla, njihova mama im je rekla nešto poput, 'Vi se spasite, idite odavde'", rekao je Ranoque. Otac je dodao da je bilo teško saznati detalje od djece koja ne jedu dobro i umorna su od muke kriz koju su prošla.

Pročitajte i ovo Djeca pronađena u džungli - 2 čudo u Kolumbiji Kako je hrabra sestra spasila život maloj braći: Pet tjedana u džungli preživjeli su zahvaljujući škarama, gumicama za kosu...

Prošlog mjeseca tragači su pronašli olupinu i tijela tri odrasle osobe, uključujući majku djece, ali braća i sestre nije bilo nigdje na vidiku. Nažalost u svojoj potrazi za pomoći sve su se više udaljavali od spasilačkog tima.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene