Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik ne daje dokaz

Obamin glasnogovornik o Trumpovim optužbama za prisluškivanje: ''Jednostavno nije istina''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Barack Obama odbacuje optužbe Donalda Trumpa da ga je prisluškivao tijekom kampanje.

Glasnogovornik Baracka Obame, Kevin Lewis rekao je da je bilo nepobitno pravilo Obamine administracije da se Bijela kuća ne miješa u neovisne istrage ministarstva pravosuđa. ''Niti Obama niti službeniic Bijele kuće nisu naredili nadziranje bilo kojeg američkog državljanina. Navodi koji tvrde suprotno su jednostavno netočni'', rekao je Lewis, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Američki predsjednik Donald Trump optužio je jučer svog prethodnika da ga je prisluškivao tijekom prošlogodišnje kampanje. Međutim, ni danas ne nudi dokaz da se to dogodilo.

Trumpova administracija pod velikim je pritiskom FBI-a i kongresnog povjerenstva zbog kontakata članova njegova tima s ruskim dužnosnicima u kampanji.

Obama je uveo sankcije Rusiji i u prosincu 2016. naredio ruskim diplomatima da napuste SAD zbog navodnog hakiranja Demokratske stranke u pripremama za izbore 8. studenoga.

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost Michael Flynn dao je u veljači ostavku nakon što je otkriveno da je o sankcijama razgovarao s ruskim veleposlanikom u SAD-u prije nego što je Trump stupio na dužnost.

Trump je jučer rano ujutro na Twitteru objavio niz poruka u kojima optužuje Obamu za prisluškivanje, ali također se tijekom kampanje često služio Twitterom za napade pri čemu je jednom prilikom tvrdio da Obama nije rođen u SAD-u, da bi na kraju povukao te optužbe. (I.D. / Hina)


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene