Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio vijenac

Obama posjetio 'Ground Zero': Pokazali smo da mislimo ono što kažemo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko dana nakon ubojstva Osame bin Ladena američki predsjednik Barack je posjetio Ground Zero, mjesto na kojem su stajali srušeni 'blizanci'.

Obamin prethodnik George Bush je tri dana nakon napada 11. rujna na mjestu ruševina rekao 'ljudi koji su srušili ove zgrade će nas čuti vrlo brzo'. Gotovo jedno desetljeće poslije Obama je došao u New York kao bi poručio da je obećanje održano. Rekao je da ubojstvo Bin Ladena svijetu poručuje da 'kada kažemo da nešto nećemo zaboraviti, to mislimo ozbiljno'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Neuspjeh bio imao ozbiljne posljedice' Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu' Slika nije dostupna Pozvao na pokretanje istrage Obama: 'Bin Laden je u Pakistanu vjerojatno imao mrežu podrške'

>> U BiH strahuju od odmazde Osaminih sljedbenika: Pojačane mjere sigurnosti!

>> Bivši pripadnik Navy Sealsa: Osamu je ubila elita elite

Obama je položio vijenac u bojama američke zastave u čast svima koji su poginuli te je održao minutu šutnje. Kratka ceremonija je održana kod drveta koje je čudom preživjelo napad i zove se 'Survivor three' i koje će biti dio memorijalnog parka koje će se ovdje otvoriti na desetu obljetnicu napada.

Svečanost na kojoj je Obama položio vijenac je bila otvorena za novinare, a s obiteljima žrtava sastao se privatno. On je također posjetio newyoršku vatrogasnu postaju Engine Company 54, koja je izgubila 15 vatrogasaca u terorističkom napadu 11. rujna 2001.

Bivši predsjednik George W. Bush, za čijeg se mandata dogodio napad 11. rujna, neće se pojaviti uz svog nasljednika. On je otklonio Obamin poziv da mu se pridruži i preko glasnogovonika poručio kako u postpredsjedničkom razdoblju ne želi javnu pozornost.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene