Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s turskim predsjednikom

Obama: Porazit ćemo Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjedinjene Države će udvostručiti napore da poraze Islamsku državu i Siriji donesu mir, rekao je američki predsjednik Barack Obama u turskoj Antalyji na početku summita G20.

Ponovio je ocjenu da je napad u Parizu bio udar na cijeli civilizirani svijet. "Nebo je zacrnjeno prije dan i pol u Parizu", rekao je Obama nakon sastanka s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Summit u Turskoj PREDSJEDNICA PORUČILA 'Svijet je na prekretnici' Slika nije dostupna Dogovarali prekid vatre? NAPOKON ZA ISTIM STOLOM Hoće li ovaj susret promijeniti svijet?

Po njegovim riječima, IS ima "izopačenu ideologiju". "Udvostručit ćemo napore da zajedno s ostalim članovima koalicije eliminiramo Daesh kao snagu koja uzrokuje toliko boli i patnje ljudima u Ankari, Parizu i drugdje na svijetu", rekao je Obama.

Rekao je da Washington i njegovi saveznici rade na ostvarenju političke tranzicije u Siriji "koja će odagnati patnju tolikog broja ljudi i eliminirati okruženje u kojem IS može djelovati.

LJETOVALIŠTE 'PREKO NOĆI' POSTALO BUNKER: 12.000 policajaca na 13.000 sudionika summita

Erdogan je ustvrdio da napadi u Parizu, Ankari i drugdje pokazuju da je svijet suočen s kolektivnom sigurnosnom prijetnjom. Najavio je da će skupina G20 poslati snažnu poruku u borbi s terorizmom.

"Sučeni smo s kolektivnom prijetnjom. Ovaj teroristički napad nije bio samo na francuski narod nego na cijelo čovječanstvo", rekao je turski lider. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene