Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivno podržava

Obama podržava zabranu jurišnog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama podržat će prijedlog zakona jedne demokratske senatorice o zabrani prodaje, proizvodnje, distribucije i uvoza određenih modela jurišnih pušaka.

'Predsjednik Obama aktivno podržava namjeru senatorice Dianne Feinstein da predloži ponovo uvođenje zakona o zabrani korištenja jurišnog oružja', izjavio je glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney na redovitoj konferenciji za novinare. Taj savezni zakon izglasan 1994. je istekao 2004., no Kongres ga poslije nije obnovio.

>> Osobno naoružanje u SAD-u: Ovaj put moglo bi zaista biti drukčije

Prema prijedlogu spomenute senatorice, na listi zabranjenog oružja bi bili poluautomatski pištolji i puške, kao i svo oružje sa spremnicima od više od 10 metaka.

Nakon pokolja u Connecticutu gdje je Adam Lanza u osnovoj školi pobio 26 ljudi, među kojima 20 djece između sedam i 10 godina, Obama je u nedjelju na komemoraciji u Newtownu natuknuo da će 'upotrijebiti svaku ovlast koju ova dužnost pruža da svoje sugrađane angažira kako bi pokušali spriječiti još ovakvih tragedija'. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene