Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuo u kampanju za reizbor

Obama ide po novi mandat 2012.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama krenuo je u ponedjeljak u kampanju za reizbor 2012., u nastojanju da nastavi s politikom koju je dosad vodio iz Bijele kuće.

Demokrat Obama, koji je premoćno pobijedio republikanca Johna McCaina na izborima 2008., napisao je u e-mailu svojim pristašama da je pokrenuo službenu proceduru kandidiranja. 'Iako sam usredotočen na posao za koji ste me izabrali i iako prava utrka neće početi još godinu dana ili više, formalna procedura mora početi danas', piše Obama u poruci.

Američki predsjednik proteklih je tjedana počeo prikupljati novac za Demokrate, a podnošenje kandidature Federalnom izbornom povjerenstvu omogućit će mu da krene s prikupljanjem novca izravno za svoju kampanju.

Politički komentatori očekuju da će skupiti milijardu dolara, što je dosad nezabilježeno u američkim predsjedničkim utrkama. Za izbornu pobjedu 2008., na kojima se natjecao kao senator Illinoisa, skupio je rekordnih 750 milijuna dolara. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tbilisi: Tisuće prosvjeduju protiv reizbora Saakašvilija Slika nije dostupna Vrhovni sud potvrdio vladavinu predsjednika Musharrafa

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene