Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrhovni sud potvrdio vladavinu predsjednika Musharrafa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski vrhovni sud, koji je zahvaljujući kadrovskim promjenama nakon uvođenja izvanrednog stanja skloniji vlasti, odbio je gotovo sve pritužbe oporbe na ponovni izbor predsjednika Perveza Musharrafa i tako ga očekivano ojačao u njegovu odmjeravanju snaga s oporbom i međunarodnom zajednicom.

'Svih pet žalbi je odbijeno, preostaje samo jedna koja će se proučiti u četvrtak', kazao je Malik Mohammad Qayyum, pakistanski državni tužitelj, glavni odvjetnik vlade prema pakistanskom pravu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pakistanski predsjednik ukinuo izvanredno stanje Slika nije dostupna Vrhovni sud u Pakistanu odbacio posljednju žalbu na Musharrafa

Najviši državni sud razmatrao je žalbe o valjanosti predsjedničkih izbora 6. listopada, kao i mogućnost Musharrafova izbora koji oporba pobija.

Dana 6. listopada Musharraf je lako pobijedio na predsjedničkim izborima neizravnim glasovanjem u parlamentu i u regionalnim
skupštinama na isteku mandata koje su mu bile odane.

Istodobno najavljeno je Musharrafovo putovanje u Saudijsku Arabiju u utorak 20. studenog, što je njegovo prvo putovanje u inozemstvo nakon uvođenja izvanrednog stanja 3. studenog.

Pakistanski predsjednik će s kraljem Abdullahom razgovarati o bilateralnim vezama i o međunarodnim i regionalnim prilikama. 

Predsjednik treba obaviti omru, manje hodočašće, u sveta mjesta Meku i Medinu. 

Pakistanski oporbeni čelnik i bivši premijer Nawaz Sharif koji je od 2001. u progonstvu, trenutačno živi u Saudijskoj Arabiji, pa se nagađalo da će se Musharraf sastati s bivšim premijerom kojega je zbacio i protjerao.

Sharif je zanijekao da će se sastati s Musharrafom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene