Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prema anketi

Obama i Romney izjednačeni uoči demokratske konvencije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama i njegov republikanski protukandidat Mitt Romney izjednačeni su u anketi Reutersa i Ipsosa.

Rezultati su objavljeni  nekoliko dana po završetku republikanske i uoči demokratske konvencije na kojoj će Obama službeno prihvatiti nominaciju svoje stranke za još jedan mandat. U anketi Reutersa i Ipsosa objavljenoj u nedjelju obojica predsjedničkih kandidata dobivaju po 45 posto glasova među vjerojatnim biračima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vratio se u Washington Obami i dalje stižu čestitke, ali i nova očekivanja Slika nije dostupna 'Okupani' u plavo Ovako je izgledalo nebo iznad New Yorka nakon Obamine pobjede

>> Obama: Republikanaci nude stvari za prošlo stoljeće

Prije tjedan dana u istoj anketi Obama je vodio s 46 prema 42 posto glasova, što znači da je republikanska konvencija u Tampi Romneyju dala očekivani skok u popularnosti, ali ipak nedovoljan da bi pretekao aktualnog predsjednika.

"Činjenica da su Obama i Romney i dalje izjednačeni govori da republikanski kandidat neće dobiti nikakav značajniji zamah. S obzirom na to da sada ulazimo u tjedan u kojem će biti demokratska konvencija, Romney će se morati dobro boriti da zadrži korak s Obamom", kazala je analitičarka Ipsosa Julia Clark.

Stranačke konvencije u pravilu kandidatima donose skok u anketama. "Sada će se prednost vjerojatno vratiti na Obaminu stranu", kazala je Clark. Demokratska konvencija počinje u utorak u Charlottei u Sjevernoj Karolini. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene