Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Natasha Kampusch ponudila pomoć obitelji iz zatočeništva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Natascha Kampusch, koja je 2006. pobjegla iz podruma u kojem je bila zatočena osam godina, kaže da je obitelj zatočenika u Austriji trebala biti u istoj kući još neko vrijeme jer je to okolina na koju su navikli.

Natascha smatra kako nije dobro što je obitelj Fritzl naglo odvedena iz jedinog mjesta za koje su znali čitav svoj život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na suđenju Pet osoba umrlo nakon što je pojelo kajmak koji je u Austriji proizvodio Srbin: Otkriven niz propusta u mljekari Snažan potres koji je pogodio Austriju osjetio se i u Hrvatskoj Usred noći Potres pogodio Austriju, osjetio se i u Hrvatskoj: "Podrhtavanje me probudilo. Nismo znali što se događa"

U intervjuu koji je Natascha Kampusch dala austrijskoj televiziji naglasila je kako ovaj slučaj nije kao njezin no da će obitelji rado pomoći svojim znanjem, iskustvom, ali i materijalno.

'Ovaj slučaj nije poput moga. Oni su rođeni u okruženju u kojem su bili zatočeni, a ja nisam. Vjerujem da postoji jaka povezanost koju osjećaju za to mjesto, naglo odvajanje od njega bi moglo biti iritantno', rekla je Kampusch.

'Htjela bi ih poduprijeti svojim znanjem i iskustvom. Pomogla bi im i financijski. Nadam se da ću svojom donacijom potaknuti i druge da učine isto. Oni će trebati mnogo novca. Trebat će im odjeća, liječnička pomoć, obrazovanje', dodala je Kampusch.

>> Zatočena kći Josefa Fritzla susrela se s djecom i majkom 

Natasha je upozorila na činjenicu da se obitelj nalazi u posebno osjetljivoj situaciji te da bi mišljenje stručnjaka moglo biti pogrešno.

'Mislim da bi većina ljudi, koja sad daje svoje tzv. stručno mišljenje, sada trebala biti suzdržana jer najvjerojatnije nisu u pravu. Trebala bi čekati i vidjeti što ta obitelj treba. Oni se prvo moraju naviknuti na svoje nove živote. Iako su sada na tajnoj lokaciji vjerujem da bi možda bilo bolje da su ostali u kući u kojoj su i odrasli, ali to je najvjerojatnije nemoguće', objasnila je Kampusch.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene