Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah od bijega

Za vrijeme suđenja Fritzlu zabranjeno letenje iznad Sankt Poltena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijska kontrola leta potvrdila je kako neće biti dozvoljeno letenje nad zračnom zonom grada u kojem će se održavati suđenje Fritzlu.

Helikopteri i manji avioni neće smjeti punih pet dana letjeti nad gradom Sankt Poltenu koliko se očekuje da će trajati suđenje austrijskom monstrumu. Zabranu je zatražila policija kako bi se spriječio Fritzlov eventualni bijeg, kojeg očekuje gotovo sigurna kazna doživotnog zatvora. Također se strahuje da bi prosvjednici mogli napasti Fritzla u momentu kada bude napuštao zgradu sudnice.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

'Želimo se osigurati od mogućih pokušaja organiziranog bijega', komentirao je šef policije grada Sankt Polena zabranu letenja. 'Također želimo biti sigurni da se nikakva protestna akcija neće dogoditi iz zraka.' Službenici austrijske kontrole leta potvrdili su kako zabrana počinje u ponedjeljak.

U samom gradu Sankt Polenu došlo je do porasta turističke potražnje, očito zbog međunarodnog interesa za ovaj slučaj i suđenje. Očekuje se dolazak više od 150 novinara iz cijelog svijeta. Svi turistički resursi odavno su popunjeni zbog čega su mnogi morali potražiti smještaj u privatnom aranžmanu. Mišljenja građana podijeljena su u vezi medijske halabuke koja je zahvatila njihov gradić. 'Barem će se na taj način napuniti gradski proračun', smatra jedan od građana.

Suđenje koje bi trebalo trajati samo 5 dana počinje 20. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene