Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio gradonačelnik

Novi Zeland: Eksplozija u rudniku, 30 nestalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trideset rudara se vode kao nestali nakon eksplozije u jednom rudniku na jugu Novog Zelanda, rekao je gradonačelnik Grey Districta, gdje se dogodila nesreća.

'Nemamo dobre vijesti. Policija navodi da se između 25 i 30 rudara vode ako nestali nakon velike eksplozije u rudniku', rekao je gradonačelnik Tony Kokshoorn na Radiju Novi Zeland.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Iva Radić i Jovan Radan Bolno suočavanje Potresna snimka Vukovarke koja više od 30 godina traži oca: "Reci mi gdje su njegove kosti! Pred mojim očima si ga odveo!"

Grey District je gradić na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda, na vrlo izoliranom mjestu. Eksplozija se dogodila poslijepodne u petak u rudniku ugljena Pike River, navodi polcija. Helikopteri i vozila hitne pomoći su na licu mjesta. TV kanal TV3 je naveo da su dva rudara izašla iz okna, ali o drugih 30 nema informacija.

>> Zbog poplave urušio se rudnik zlata

Na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda dogodila se najteža rudarska katastrofa zemlje kada je 1896. u eksploziji poginulo 65 rudara u rudniku Brunneer. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene