Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Berlusconija optužuju, on uhićuje

Novi udarac mafiji dok se Berlusconija povezuje s njom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi udarac mafiji u Italiji. Uhićena su dvojica šefova Cosa Nostre, upravo u danima kada je premijer Berlusconi optužen za navodne veze sa sicilijanskom mafijom.

Gianni Nicchi drugi je čovjek Cosa Nostre. Tri je godine uspješno bježao. Policiji se krio pred nosom, samo samo nekoliko stotina metara od palače pravde u Palermu. 28-godišnji mafijaš poznat po nadimku mali vojnik brzo se uspinjao na ljestvici Cosa Nostre. Uz mladog ubojicu policija je uhitila i trećeg čovjeka sicilijanske mafije Gaetana Fidanzatija. Vijesti o uhićenju mafijaša Talijanima je objavio premijer. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tražen 15 godina VIDEO: Uhićen drugi čovjek Cosa nostre Slika nije dostupna Decimiranje zaraćenih klanova Italija: Uhićeno 50 mafijaša, izdani nalozi za još 70

'Imali smo dva velika ulova koja će mafiji donijeti mnoge brige. U Palermu smo pravdi izručili drugog čovjeka Cosa Nostre Giannija Nichiija, a u Milanu trećeg čovjeka Cosa Nostre Danila Fidanzata. Osobno čestitam policijama Palerma i Milana, čestita i talijanska Vlada. Mislim da su ovo zadovoljavajuće vijesti za sve Talijane koji uvijek pokazuju poštene prosudbe', kaže talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Smatra li poštenim prosudbama i velike prosvjede kojima Talijani traže njegovu ostavku, Berlusconi nije komentirao.
Slučajno ili ne, dva šefa Cosa Nostre uhićena su baš u vrijeme kada ga mafijaš pokajnik optužuje za veze s organiziranim kriminalom. Premijer to naziva osvetom za uspješnu borbu protiv mafije. S tim se ne slaže 350 tisuća Talijana koji su izašli na ulice. Premijera su nazivali mafiozom, aludirajući na optužbe svjedoka pokajnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene