Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju uhićene

Novi prosvjedi u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tisuću mladih prosvjedovalo je sredinom dana pred policijskom upravom u središtu Atene, zbog smrti mladića koji je 6. prosinca stradao pogođen policijskim metkom, dok su se diljem zemlje održavali brojni drugi prosvjedi.

Veliki broj pripadnika specijalne policije raspoređen je pred zgradom policije u središtu grčke prijestolnice, a prosvjedi se zasad odvijaju mirno.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Vješanje LGBTQ+ zastave ispred zgrade Parlamenta Prijedlog konzervativne vlade Još jedna članica EU-a legalizirala je istospolne brakove: "Progresivna smo i demokratska zemlja"

Stotinjak mladih i aktivisti ljevice okupili su se ispred Palače pravde u Ateni gdje su čekali prvu skupinu od šest mladih privedenih tijekom incidenata ovog vikenda. 

>> Nakon nasilne noći u Ateni ponovo mirno

>> Prosvjedi 'u bijelom' zbog ubojstva dječaka u Grčkoj

'Solidarnost s taocima države', izvikivali su pod nadzorom policije.

Tri druga skupa gimnazijalaca organizirana su tijekom jutra i oni su blokirali glavne prometnice u gradu. Na jednom od tih skupova, pred zatvorom u četvrti Korydallo, prosvjednici su bacali molotovljeve koktele, a policija suzavac.

U predgrađu Soluna skupina mladih zauzela je općinu, a u mjestu Ioannina na otoku Lesbosu zauzete su prostorije državnog radija.

U Patrasu je nekoliko stotina gimnazijalaca i studenata prosvjedovalo u središtu grada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene