Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slažete li se?

U Rusiji predstavili "najružniji automobil na svijetu"

Amber, model automobila ruske kompanije Avtotor
Amber, model automobila ruske kompanije Avtotor Foto: Avtotor
Model automobila ruske tvrtke Avtotor je ubrzo nakon predstavljana proglašen najružnijim automobilom na svijetu.

Automobilska marka Avtotor iz ruskog Kalinjingrada predstavila je model električnog automobila naziva Amber kojeg će iduće godine proizvesti u 50.000 primjeraka. Može doseći brzinu od 105 kilometara na sat, namijenjen je za vožnju po gradu i najavljeno je da će si ga prosječni građanin Rusije moći priuštiti.

Međutim, tehničke specifikacije automobila potpuno je zasjenio njegov izgled. Prototip automobila naišao je na salvu kritika i izrugivanja, a mnogi su ga zbog neobičnog dizajna proglasili najružnijim automobilom na svijetu.

Pročitajte i ovo Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

Mnogi su istaknuli mala i okrugla prednja svjetla, kao i činjenicu da na stražnjem dijelu vozila nema prozora. Amber je, naime, asimetričan automobil koji prozore ima samo na prednjem dijelu, a kotači su relativno mali kada se uzme u obzir ostatak vozila.

Portal Auto Motor Sport Car je automobil opisao kao "križanac između malog automobila i minikombija koji zbog malih svjetala izgleda kao da je ošamućen", izvijestio je 24ur.

Ipak, iz ruske kompanije odgovorili su na prozivke i istaknuli da se radi samo o testnoj verziji i da će finalni proizvod izgledati drugačije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene