Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šampanjac i more

Pedesetak kupača zaplivalo: "Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se"

Aktualno Galerija Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 29 Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 29 Foto: Dusko Marusic/Cropix Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 2 Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 2 Foto: Dusko Marusic/Cropix Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 3 Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 3 Foto: Dusko Marusic/Cropix Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 4 Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 4 Foto: Dusko Marusic/Cropix +25 Hrabri pulski kupači zaplivali u moru - 5 Galerija 1/30 >>
Prvog dana 2024. godine, unatoč temperaturi mora od samo 13 Celzijevih stupnjeva i nešto nižoj temperaturi zraka, na pulskom kupalištu Mornar pedesetak kupača je tradicionalnim plivanjem i pjenušcem zaželjelo sugrađanima sretnu Novu godinu.

Na pulskom kupalištu Mornar pedesetak kupača je zaplivalo u moru kojemu je temperatura bila samo 13 Celzijevih stupnjeva. Riječ je o tradicionalnom plivanju s pjenušcem.

Pročitajte i ovo Easy Jetov avion Ugrozili mnoge putnike Brzim razmišljanjem pilota izbjegnuta tragedija: Za sve je kriv voditelj kontrole leta

Tradicionalno, točno u podne, pulski kupači su uz otvaranje pjenušca zaželjeli sretnu, zdravu i uspješnu 2024. godinu te otplivali uobičajenu zimsku rutu.

Kupači su bez zadrške skinuli odjeću i ušli u more koje nije bilo prehladno za ovo doba godine, a pratile su ih brojne novinarske ekipe te bodrili publika i prijatelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tri osobe kritično Buknuo požar u pubu u centru grada: Jedna osoba poginula, brojni teško ozlijeđeni

"Ima nas desetak koji se stalno kupamo zimi. Sve je više mladih, i jednostavno uživamo u tome", rekle su Klara Grahovac i Orietta Marušić, dodavši kako im je to bilo drugo novogodišnje kupanje. "Ovo radimo jer volimo izazove, lijepo nam je i družimo se i stoga, zašto ne okupati se na prvi dan godine", poručile su.

"Najviše nas je bilo 2019., više od stotinu, a na kupalištu Mornar se skupljaju prigodno gotovo svi plivači koji plivaju tijekom godine i na drugim plažama, rekao je Sandi Pranić koji se plivanjem bavi više od trideset godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene