Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi američki ministar obrane u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Robert Gates, koji je prije dva dana službeno postao američkim ministrom obrane, stigao je u Bagdad kako bi se sastao s američkim zapovjednicima i iz prve ruke doznao podatke o ratu za koji je izjavio da ga Amerika niti gubi niti dobiva.

Bivši 63-godišnji direktor CIA-e ravna se po novom izvješću Pentagona prema kojem nasilje u Iraku doseže vrhunac a broj američkih žrtava se bliži brojci od 3.000. Očekuje se da će predsjednik George W. Bush početkom nove godine objaviti novu američku strategiju za Irak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Izgledaju spremni sve prodati' Gates: Sjevernokorejska vojska postala još opasnija prijetnja Slika nije dostupna Irak: Iznenadni posjet američkog ministra obrane

Gates je u ponedjeljak izjavio da bi neuspjeh u Iraku predstavljao "katastrofu koja bi proganjala američki narod, ugrozila vjerodostojnost i dovela u opasnost Amerikance u predstojećim desetljećima".

"Svi mi želimo pronaći način da nam se vrate naše kćeri i sinovi. Ali, kako što je predsjednik jasno rekao, naprosto si ne možemo dozvoliti neuspjeh na Bliskom istoku", rekao je tada Gates.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene