Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne izgleda dobro

FOTOGRAFIJE IZAZIVAJU SUMNJU Kim Jong-un je ozbiljno bolestan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako se razboli preko noći, u Sjevernoj Koreji moglo bi biti svega, upozoravaju analitičari.

Nove fotografije sjevernokorejskog diktatora Kim Jong-una izazvale su u javnosti nove špekulacije da je ozbiljno bolestan.

Kim je u ponedjeljak posjetio farmu u okolici Pjongjanga, obučen u laganije ljetno odijelo i s panama šeširom na glavi. No, na fotografijama koje je objavila sjevernokorejska agencija KCNA stvarno izgleda kao da mu nije dobro.

Analitičari ocjenjuju kako diktator, za kojeg se pretpostavlja da je napunio 32 godine, ima ozbiljnih problema s kilažom. Osim toga, čini se da je naslijedio iste boljke svojeg oca koji je umro od visokog krvnog tlaka i dijabetesa, piše Telegraph.

Kim Jong-un krajem prošle godine nije se pojavljivao u javnosti nekoliko tjedana, a nakon toga viđen je kako šepa i hoda uz pomoć štapa. Poznato je da je ljubitelj dobre hrane i francuskog konjaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vojna vježba "Nuklearni okidač": Sjeverna Koreja sprema se za rat Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

Otkrivene tajne Kim Jong Unovih špijuna

'Znamo da njegovo zdravlje nije najbolje, i ako se ozbiljno razboli, postoji mogućnost destabilizacije Sjeverne Koreje pa čak i vojnog udara', smatra Toshimitsu Shigemura, profesor na tokijskom sveučilištu i autoritet za Sjevernu Koreju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene