Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demilitarizirana zona

Nova zloslutna prijetnja iz Sjeverne Koreje: 'Ako nas SAD napadne, postat će zgarište'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'To je najnapetije mjesto na planetu'.

Granica između Sjeverene i Južne Koreje ili takozvana demilitarizirana zona, nekima i dan danas predstavlja najnapetije mjesto na planetu. Mnogi tu granicu jedino mogu vidjeti s južne strane, no ekipa CNN-a, zavirila je na granicu sa sjevernokorejske strane.

Pročitajte i ovo Sjeverna Koreja ispalila krstareće projektile ''Nadzor i budnost'' Sjeverna Koreja ispalila više krstarećih projektila Pad balističkog projektila IZAZVAO VELIKI POŽAR Balistički projektil pao u Južnoj Koreji: Narančasta vatrena kugla izazvala paniku - ''Nismo znali što se događa''

"To je najnapetije mjesto na planetu", rekao je CNN-ovom reporteru vodič, potpukovnik Nam Dong Ho. Ho je samo jedan od milijun sjevernokorejskih vojnika, od kojih su tri četvrtinestacioniranevrlo blizu demilitarizirane zone.

Sjeverna i Južna Koreja su tehnički gledano, i da lje u ratu, jer jedino što je postignuto 1953. godine, jest potpisivanje primirja između te dvije zemlje. Većina Zapada smatra da je Sjeverna Koreja kriva za rat, no u Sjevernoj Koreji pričaju drugačiju priču.

Otkriveno zašto je Kim Jong-un ljut na Putina

"SAD su pravi krivac. No, Amerikanci i dalje poriču istinitost. u desetljećima primirja, još se uvijek zna dogoditi nasilje sa smrtnom posljedicom. Ho ističe kako je stvarna opasnost od eskalacije sukoba itekako moguća.

Upozorio je i na još jednu, veću opasnost - nuklearno oružje i priznao da Sjeverna Koreja ima nuklearni arsenal da može odgovoriti američkoj prijetnji. Ho ističe kako dosad niti jedna zemlja kja ima nuklearni arenal, nije napadnuta te opominje SAD.

"Ako se dogodi još jedan velik sukob između Sjeverne Koreje i SAD-a, Amerika će postati nulta točka", ističe na kraju Ho.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene