Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ministrova kritika

Nova usporedba s nacistima: 'Rusija je pripojila Krim kao što je Hitler pripojio Sudete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još jedna unizu usporedbi Rusije s nacističkom Njemačkom došla je danas iz Berlina.

Njemački ministar financija Wolfganag Schaeuble usporedio je u ponedjeljak rusko pripojenje Krima s Hitlerovim pripojenjem Sudeta, prenosi Der Spiegel u svome internetskom izdanju.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

"Hitler je koristio takve metode u Sudetima", rekao je Schaeuble pedesetorici berlinskih učenika na razgovorima o Europi, prenosi taj tjednik.

Njemački ministar financija ocijenio je da ruski predsjednik Vladimir Putin koristi jednake argumente kao nacisti kada tvrdi da želi obraniti Ruse od prijetnji u Ukrajini.

U ime pangermanizma, Adolf Hitler je 1938. osvojio i pripojio Sudete, regiju na zapadu Češke, tvrdeći da želi osloboditi Nijemce od čehoslovačkog jarma.

Smanjuje se broj ruskih vojnika na granici s Ukrajinom!

Moskva ne prestaje ponavljati da pripojenje Krima temelji na načelu želje naroda, nakon što su se stanovnici tog poluotoka na jugu Ukrajine na referendumu izjasnili za pripojenje. Zapadnjaci taj referendum drže nezakonitim.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da pripojenje Krima smatra "jedinstvenim slučajem". Ponovila je da je riječ o kršenju međunarodnog prava.

Schaeuble nije prvi političar koji je uspredio ruske poteze s onima nacističke Njemačke. Nedavno je bivša američka državna tajnica Hillary Clinton usporedila rusku intervenciju u Ukrajini s nacističkim invazijama u Europi tijekom 1930.-ih, prenio je jedan američki list. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene