Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Northern Viper na Hokkaidu

Samo za Kim Jong Una: Pogledajte kako američki marinci i japanska vojska demonstriraju vojnu silu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki marinci i njihovi japanski saveznici sudjeluju na zajedničkim vojnim vježbama na otoku Hokkaido što je dodatno pridonijelo nervozi sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una.

Više od 2000 američkih vojnika i 1500 japanskih sudjeluje na vojnim vježbama Northern Viper koje su počele 10. kolovoza a trajat će 18 dana. U ponedjeljak su elitne postrojbe marinaca i japanske obrambene snage snimljene kako barataju s najmodernijim naoružanjem i tako demonstriraju podršku i jačanje sigurnosti pacifičke regije. Japan i Južna Koreja ključni su saveznici Amerike u tom dijelu svijeta.

Upravo je održavanje vojnih vježbi opet podiglo za još nekoliko stupnjeva tenzije između SAD-a i Sjeverne Koreje koja je priprijetila da će ispaliti projektile u blizini američkog teritorija na Pacifiku, otočja Guam, a zbog svega toga Donald Trump, američki predsjednik, razmatrao je mogućnost preventivnog napada na Sjevernu Koreju. Međutim, Kim Jong Un, sjevernokorejski diktator, objavio je u utorak kako za sada odgađa odluku o napadu na Guam.

Vojska SAD-a planira održati i vježbe s vojnim snagama Južne Koreje. One će početi 21. kolovoza, a na njima bi trebalo sudjelovati oko 30 tisuća vojnika.
 

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije" Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene