Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poznati politički komentator

Što o mogućem napadu na Siriju misli Noam Chomsky?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mogući američki napad na Siriju komentirao je Noam Chomsky, koji je demantirao špekulacije o svojim stavovima koje je iznosio nakon nedavnog posjeta Bliskom istoku.

Američki jezikoslovac Noam Chomsky, koji je mnogo poznatiji kao politički komentator i antiratni aktivist, smatra da bi mogući napad na Siriju, dobio Obama odobrenje Kongresa za pokretanje akcije ili ne, predstavljao ratni zločin.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju Slika nije dostupna U Odboru za oružane snage Obamini ljudi u Kongresu odgovaraju na pitanja o napadu na Siriju

'Međunarodna podrška Obaminoj odluci da napadne Siriju je nestala, baš kao i vjerodostojnost njegovih tvrdnji [o kemijskom napadu]', rekao je Chomsky Huffington Postu, nazivajući Obaminu administraciju samoproglašenim svjetskim policajcem.

>> Dvije rakete lansirane prema Siriji?

'Agresija bez odobrenja Ujedinjenih naroda predstavljala bi ratni zločin, i to vrlo ozbiljan ratni zločin', napomenuo je Chomsky, odbacujući tezu da su eventualni Asadovi zločini dovoljan razlog za američku intervenciju.

Chomsky je ovim istupom demantirao špekulacije da se možda i ne bi protivio stranoj vojnoj akciji u Siriji, u slučaju da baš svi pokušaji mirnog rješavanja krize propadnu. On je sam dao materijala takvim nagađanjima nakon što je nedavno osobno posjetio Bliski istok.

'Vjerujem da prvo treba pregovarati, a ako to ne da rezultata, onda se treba okrenuti drugoj opciji - davanje podrške pobunjenicima tada postaje prihvatljivije', rekao je tada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene