Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Test

Otkriveno tko je ispalio rakete na istoku Sredozemnog mora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istočnom Mediteranu lansirana su dva balistička objekta, objavio je ruski ministar obrane.

Ruski ministar obrane izvijestio je o lansiranju dva balistička objekta prema istočnom Meditaranu, objavio je CNN.Rakete su ispaljene jutros oko 9 sati, iz Sredozemnog mora prema istoku, a zabilježio ih je ruski radar.

Pročitajte i ovo Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde" Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih

>> Jeziva brojka: Broj sirijskih izbjeglica premašio 2 milijuna!

Isprva su se pojavile špekulacije da su projektili odaslani prema Siriji, no kasnije je stigla vijest da iza svega stoji izraelska vojska, koja je u Sredozemnom moru izvodila vježbe obrane od napada projektilima.

Testiranje proturaketnog sustava

Izraelsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da su rakete na istočnom Sredozemlju koje se registrirali ruski radari ispalile izraelske snage testirajući proturaketni sustav, a ratna mornarica Sjedinjenih Država, čije su snage također prisutne na tom području, objavila je da s njenih brodova nije ispaljena niti jedna raketa, prenose agencije.

Ispitivanje raketa koje su zajednički proveli Izrael i SAD 'provedeno je iz jedne zrakoplovne baze u središnjem dijelu Izraela', reklo je izraelsko ministarstvo, prenose mediji. 'Izraelsko ministarstvo obrane u suradnji sa Sjedinjenim Državama uspješno je lansiralo i radarski pratilo raketu Sparrow koja je služila kao meta', izvijestio je izraelski portal Ynet objašnjavajući rusko izvješće o lansiranju dvaju balističkih raketa.

Test je izvršen u devet sati i 15 minuta po lokalnom vremenu što se podudara s ruskim izvješćima o uočenim lansiranjima raketa, izvijestili su mediji, prenijela je agencija ANSA. (I.D./D.M. / Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene