Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U susjedstvu

VIDEO Pilot pokazao kako izgleda slijetanje aviona na aerodrom kroz gustu maglu: "Imali smo sreće"

Screenshot
Screenshot Foto: instagram/skywise747
Pilot Lufthanse svakodnevno dijeli videe slijetanja na zračne luke diljem svijeta. Ovoga puta pokazao je kako izgleda zimsko slijetanje u Sarajevo.

Njemački pilot Sebastian, koji radi za aviokompaniju Lufthansa, na svom Instagram profilu Skywise747 objavio je snimku slijetanja aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Jedna je to od snimki slijetanja na aerodrome diljem svijeta, koje ovaj pilot svakodnevno dijeli na svom profilu na društvenoj mreži.

Pročitajte i ovo Jurica Lovrinčević, bivši savjetnik ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića Savjetnik ministra Objavljene nove snimke zbog kojih je pao Filipović: "Ove godine sam izvukao 140.000 eura, mogu i iduće, barem dok sam tu u Ministarstvu, tu di pada lova"

Snimka prikazuje teške uvjete za slijetanje aviona zbog guste magle iznad Sarajeva u Bosni i Hercegovini.

 

 

"Ovo je zimsko izdanje pristupa Sarajevu. Okruženo je planinama, pa je u kotlini česta magla. Kako automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu moramo vidjeti pistu ili barem prilazna svjetla na 200 stopa (gotovo 61 metar) iznad zemlje što je tzv. CAT1 minimum. Imali smo sreće da smo uočili svijetla točno na 230 stopa (70 metara). Ubrzo nakon toga magla je ponovo postala gušća, tako da smo bili posljednji slet u danu", kazao je Sebastijan.

Pročitajte i ovo Tuneli ispod Gaze - 3 500 kilometara Izrael započeo potapanje mreže tunela u Gazi: "Nema talaca ni u jednom od ovih tunela, ali ja to ne znam pouzdano"

Pročitajte i ovo Ilustracija Još uvijek rade u MUP-u Policajcima prijeti zatvor zbog gnjusnog zlostavljanja: Godinama maltretirali kolegu srpske nacionalnosti, objavljeno što su mu govorili

Dodao je da je imao veliku pomoć iz sarajevskog tornja, odakle su mu slali informacije o vremenu prije i tijekom leta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene