Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O "poticanju nacizma"

Njemački ministar o Erdoganovim optužbama: "Želi nas isprovocirati"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar pravosuđa Heiko Maas odbacio je optužbe turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana o poticanju "nacističke prakse" u Njemačkoj kao apsurdne i zlonamjerne.

Govoreći na njemačkoj televiziji u emisiji "Anne Will," ministar pravosuđa Heiko Maas se upitao treba li Njemačka uopće reagirati na sve Erdoganove izjave.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Lee Jae-myung Priznao "Ne želim da on to postane!" Muškarac optužen da je nožem izbo južnokorejskog političara: To je napravio iz suludog razloga

"Želi nas provocirati. A mi moramo paziti da si ne dopustimo da nas se isprovocira", rekao je Mass.

Ministar pravosuđa rekao je da Berlin ne želi diplomatsku eskalaciju s Turskom, dodajući da se ne zalaže za opću zabranu svim turskim ministrima da imaju javne nastupe u Njemačkoj.

Erdogan je u nedjelju izjavio da uskraćivanjem prava turskim političarima na održavanje kampanje za turski referendum među Turcima koji žive u Njemačkoj, Njemačka potiče "nacističku praksu".

"Vaša praksa nije ništa drukčija od nacističke prakse u prošlosti", kazao je Erdogan na okupljanju ženske organizacije Kadem, prenosi novinska agencija Anadolija.

Turski predsjednik, koji bi želio dobiti veće ovlasti te oslabjeti ulogu parlamenta na ustavnom referendumu koji će se održati 16. travnja, ranije je Njemačku optužio da je nedemokratična. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene