Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetosti rastu

Njemački ministar: 'Moram pripremiti javnost, očekuje se daleko više od 400.000 azilanata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savezni ured za migraciju i izbjeglice predviđa da će broj onih koji prvi put traže azil porasti na 450.000 ove godine.

Njemački ministar vanjskih poslova Thomas de Maiziere rekao je u utorak kako će mnogo više azilanata doći u Njemačku ove godine od 400.000 koliko je ministarstvo prethodno očekivalo.

Pročitajte i ovo Hrvatska granica Ima snimku koja sve dokazuje Svjetski mediji izvještavaju o pravnoj bitki koju mladić vodi protiv Hrvatske: Dobije li, bit ćemo prisiljeni mijenjati stvari Ilustracija LJUDI DRUGOG REDA Beba umrla u centru za azilante: Imala je samo tri mjeseca, pokrenuta istraga

On je rekao da ministarstvo unutarnjih poslova priprema novu prognozu koja će uskoro biti objavljena dodajući: "Moram pripremiti njemačku javnost da će broj (azilanata) biti znatno veći nego što smo do sada procjenjivali".

Savezni ured za migraciju i izbjeglice predviđa da će broj onih koji prvi put traže azil porasti na 450.000 ove godine, što je više nego dvostruko više u odnosu na 2014.

Napestosti rastu dok se Njemačka bori, zajedno s ostatkom Europske unije, da izađe na kraj sa sve većim brojem migranata i izbjeglica koji bježe od rata, nasilja i siromaštva s Bliskog istoka iz Azije i Afrike.

Zabilježeno je 150 paljevina i drugih napada koji su oštetili ili uništili skloništa za izbjeglice u prvih šest mjeseci 2015. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene