Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prvoj polovini 2016.

Njemačka bilježi porast broja tražitelja azila iz Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj tražitelja azila u Njemačkoj porijeklom iz Turske u prvoj polovini 2016. se naglo povećao, dosegavši razinu ukupnog broja zahtjeva iz cijele 2015.

Broj tražitelja azila u Njemačkoj porijeklom iz Turske u prvoj polovini 2016. se naglo povećao, pri čemu se uglavnom radi o osobama iz područja Turske nastanjenog uglavnom Kurdima, javlja u petak dnevnik Tagesspiegel pozivajući se na podatke Saveznog ureda za migracije i izbjeglice (BAMF).

Pročitajte i ovo Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer" Cesta, ilustracija Kao i prije 50 godina Panika u Njemačkoj, od ljeta je moguća velika promjena u prometu

"U prvih šest mjeseci 2016. broj zahtjeva za azilom osoba s turskom putovnicom dosegao je razinu ukupnog broja zahtjeva iz cijele 2015.", priopćio je BAMF na upit dnevnika Tagesspiegel.

Od siječnja do kraja lipnja postavljeno je 1719 zahtjeva, a najveća većina podnositelja zahtjeva dolazi iz dijelova Turske nastanjenog Kurdima.

"Mnogi Kurdi bježe od oružanih sukoba koji su se intenzivirali nakon prekida tursko-kurdskog mirovnog procesa sredinom prošle godine", stoji u priopćenju.

Usprkos tomu relativno mali broj zahtjeva biva riješen pozitivno. U prvih šest mjeseci ove godine azil je pružen u samo 5,2 posto slučajeva.

Porast broja zahtjeva za azilom je i jedan od glavnih razloga opiranju viznoj liberalizaciji za turske državljane, raširenom među njemačkim političarima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene