Obavijesti Video Pretražite Navigacija
suprug fotografirao

Turistkinja pozirala s podignutom desnicom u Auschwitzu, privela ju policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska policija privela je posjetiteljicu koncentracijskog logora Auschwitz koja je pozirala za fotografiju salutirajući nacističkim pozdravom, objavila je novinska agencija PAP.

U izvješću se navodi da je 29-godišnjakinja u nedjelju stajala na ulazu u logor ispod poznatog natpisa ''Arbeit macht frei'' te podigla ruku u uvredljivu gestu, oponašajući nacistički pozdrav.

Slikao ju je njezin 30-godišnji suprug. Kad su čuvari spomen-mjesta vidjeli što njih dvoje rade, pozvali su policiju.

Glasnogovornik mjesne policije rekao je da je žena pokušavala objasniti kako je to bila samo šala, prenosi agencija PAP. Žena će morati platiti kaznu, što je prihvatila.

Pročitajte i ovo Tajnica SS logora pobjegla uoči suđenja - 1 Pronašli je poslije Optužena za sudjelovanje u ubojstvu 11 tisuća ljudi: Bivša SS-ovka umjesto na sud, sjela u taksi i pobjegla

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obljetnica u Poljskoj Auschwitz 75 godina poslije: Bio je najveća tvornica smrti u Europi, danas će se slušati glas preživjelih

Za vrijeme Drugoga svjetskog rata u logoru Auschwitzu, smještenome u poljskom gradu Oswiecimu, njemačke okupacijske snage ubile su više od milijun ljudi, uglavnom Židova. Nacistička Njemačka pobila je širom Europe oko šest milijuna Židova.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene