Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rekordne vrućine

Niste bezveze kukali: Ovaj je srpanj bio najtopliji mjesec od kada je mjerenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako sada stvari stoje, velike su šanse da će 2015. godina biti proglašena najtoplijom od kada pratimo kretanje temperatura.

Ukoliko ste sve donedavno kukali kako je prevruće, niste to činili bez razloga. Naime, ovaj je srpanj bio najtopliji mjesec od kada je mjerenja temperatura! Tako barem govore preliminarni podaci koje je objavila NASA, a sve ide u prilog tome da će 2015. godina nadmašiti prošlu i biti najtoplija od 1880., dakle od kada se prati kretanje 'celzijevaca', prenosi Mashable.  

Pročitajte i ovo Pomama za klima uređajima, ilustracija - 3 sve su naprednije Spas kod paklenih vrućina: Reporter Dnevnika Nove TV provjerio cijene i modele, ali i potencijalne opasnosti klima-uređaja Slika nije dostupna SERVISNI SAVJETNIK Koliko opasne mogu biti velike vrućine u automobilu?

Turistička sezona u Hrvatskoj nikad bolja, srpanj u velikom plusu

Ovaj je srpanj za 0.02 Celzijeva stupnja nadmašio dosadašnji najtopliji sedmi mjesec (2011. godina), a NASA-ini podaci upozoravaju i na to da je svaki mjesec od početka 2015. bio blizu rekorda.

Do vrlo sličnih je podataka došla i Japanska meteorološka administracija, pa su tako u Zemlji izlazećeg sunca izračunali da je čak pet od sedam dosadašnjih mjeseci u 2015. oborilo rekorde (i JMA barata podatkom da je ovaj srpanj bio najtopliji do sada, op.a.).

Stručnjaci upozoravaju: Ovogodišnji El Niño mogao bi biti najsnažniji dosad

Dodajmo tome da Nacionalna oceanska i atmosferska agencija podatke za srpanj još nije objavila (NOAA na drugačiji način analizira podatke od NASA-e), no velika je mogućnost da će rezultat biti identičan. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene