Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak sretan završetak

Nemojte to raditi: Muškarac završio u komi zbog nevjerojatnog razloga, liječnici mu dali 4 posto šansi za preživljavanje

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Muškarac je pokušao sam odstraniti uraslu dlaku te je dobio sepsu i završio u induciranoj komi. Ipak, ova priča ima sretan kraj.

Muškarac je dobio smrtonosnu infekciju krvi, pao je u komu i proglašen je moždano mrtvim nakon što je pokušao sam ukloniti uraslu dlaku s noge. Stevenu, čije prezime i dob nisu otkriveni, dijagnosticirana je potencijalno smrtonosna sepsa kao posljedica infekcije krajem 2022., prema videozapisima na TikToku koje je objavila njegova sestra Michelle.

Sepsa je ekstremna reakcija tjelesnog imunološkog sustava na infekciju. Nazvana tihi ubojica, može brzo izazvati niz komplikacija opasnih po život uključujući otkazivanje organa i, ako se ne liječi, smrt.

Steven je dobio ovo stanje kao rezultat infekcije koju je dobio dok je pokušavao ukloniti uraslu dlaku s područja prepona.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mjere opreza Izdano upozorenje za putnike zbog opasnih infekcija: Ovo nije viđeno od 2019. godine

Septički šok doveo je do niza komplikacija uključujući krvne ugruške, upalu pluća, zatajenje organa i stanje pluća ARDS - sindrom akutnog respiratornog distresa.

"Liječnici su tada otkrili da je septička bakterijska infekcija stigla do njegova srca i uništila ga", rekla je Michelle, dodajući da se nije mogao podvrgnuti operaciji jer mu je stanje bilo previše kritično.

Pročitajte i ovo Mislav Kolakušić i Mario Radić Borba za svaki glas Sprema se nova suradnja na desnici: "Jako smo blizu dogovora..."

Pročitajte i ovo Zoran Milanović objava na facebooku Nova Milanovićeva objava: "I dok Plenković i sada u Briselu poslušno šuti..."

Zbog svih komplikacija, Steven, suprug i otac, intubiran je i stavljen u medicinski induciranu komu kako bi se pokušalo njegovo tijelo oporaviti. Michelle je rekla da su liječnici proglasili moždanu smrt i dali mu četiri posto šanse za preživljavanje, piše Daily Mail. 

@michellebell111 Replying to @Travel girl #brotherskeeper #wakingupfromacoma #coma #spinalestrong #drsmakemistakes ♬ Never Give Up - Motiversity & Coach Pain & Dr. Jessica Houston

Ali nakon mjesec dana i mnoštva postupaka i tretmana, Steven je izašao iz kome bez oštećenja mozga i od tada se gotovo potpuno oporavio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićeni su Pljačkali kuće po Lici: Krali oružje, novac, nakit. Policija ih ulovila i pronašla još štošta zanimljivog

Sepsu je izuzetno teško prepoznati i dijagnosticirati, a svake godine pogađa približno 1,7 milijuna Amerikanaca, prema Udruženju američkih medicinskih fakulteta. Javlja se kada imunološki sustav tijela reagira na infekciju ili bakterije i pretjerano se ubrza, pokrećući niz reakcija koje mogu dovesti do zatajenja organa.

Nije jasno koliko je dugo Steven čekao na dijagnozu sepse i u kojem se trenutku razvila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene