442217
442217
442217
442217
442217

OPĆE POLITIČKO RASULO U BRITANIJI Nigel Farage podnio ostavku

  • , 04.07.2016., 11:42
  • Autor:
  • komentara

Nakon Borisa Johnsona, jednog od glavnih zagovornika kampanje za Brexit i njegovog odustajanja od utrke za šefa konzervativaca u Velikoj Britanioji, novi šok. Ostavku na mjesto šefa stranke Ukip dao je Nigel Farage, uz Johnsona drugi najistaknutiji zagovornik izlaska Velike Britanije iz EU.

 
 
 
 
Nigel Farage (Foto: AFP)
Nigel Farage (Foto: AFP)

Dva tjedna nakon što je uvjerio većinu Britanaca da na referendumu izaberu izlazak te zemlje iz Europske unije, Nigel Farage podnio je ostavku na mjesto šefa Ukipa u ponedjeljak.

"Osjećam sad da sam dao svoj doprinos i da ne vidim kako bi ikako mogao postići više u politici", riječi su s kojima svoju ostavku opravdava Farage, a prenosi Independent. Njegova ostavka još je jedan doprinos općem političkom rasulu koje je nastupilo u Velikoj Britaniji nakon Brexita.

"Neću promijeniti mišljenje, uvjeravam vas", poručio je medijima i javnosti Farage. Pobjeda kampanje za izlazak iz Eu znači ostvarenje mojih političkih ambicija. U to sam ušao jer sam htio samostalnu naciju, a ne postati karijerni političar", rekao je Farage.

Za Ukip je rekao da je trenutno u dobrom položaju, koji bi mogao postati još i bolji, obzirom na rasulo i u redovima oporbenih laburista.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se