Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tridesetak ranjenih

Nigerija: Samoubilački napad na džamiju, bombaš ušao i ubio 10 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac samoubojica usmrtio je najmanje deset osoba u subotu raznijevši se bombom u džamiji na sjeveroistoku Nigerije u gradu Maiduguri, što ga je novi predsjednik odabrao za buduće sjedište vojnog zapovjedništva radi borbe protiv islamističke skupine Boko Haram.

"Bombaš samoubojica ušao je u džamiju i aktivirao bombu", rekao je prodavač iz susjedstva, javlja AFP. Prema bolničkim izvorima ubio je najmanje deset osoba, a tridesetak je ranjenih u tome gradu od dva milijuna stanovnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sumnja se na Boko Haram 50 mrtvih u bombaškom napadu na tržnicu u Nigeriji Slika nije dostupna 47 ranjenih U dvije eksplozije u Nigeriji 44 mrtvih

Napadi su se dogodili dan nakon što je novi predsjednik Muhamadu Buhari prisegnuo na dužnost i najavio da će u Maiduguriju smjestiti glavni stožer Središnjeg vojnog zapovjedništva radi bolje koordinacije borbe protiv Boko Harama.

Nigerija: Boko Haram mačetama sasjekao deset ljudi

Odgovor na njegovu najavu stigao je noću na subotu kada je radikalni Boko Haram raketirao grad i ubio najmanje pet osoba.

Agencija Reuters prenosi da pobunjenici Boko Harama nastoje prijeći rovove iskopane oko grada. Samoubilački napad u džamiji počinjen je u subotu poslije podne.

Dosadašnji predsjednik Nigerije Goodluck Jonathan kritiziran je zbog nesposobnosti da suzbije pobunu Boko Harama u kojoj je od 2009. ubijeno više od 15.000 ljudi, a 1,5 milijuna je raseljeno. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene