Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

47 ranjenih

U dvije eksplozije u Nigeriji 44 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 44 osobe ubijene su u nedjelju navečer u dvije eksplozije blizu trgovačkog centra i džamije u Josu, u središnjem dijelu Nigerije, objavila je u ponedjeljak nigerijska agencija za hitna stanja.

"Zasad imamo 44 mrtvih i 47 ranjenih s oba mjesta eksplozije", kazao je Muhamed Abdulsala iz Nacionalne agencije za upravljanje hitnim stanjima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 80 ranjenih POKOLJ NA TRŽNICI U trostrukom samoubilačkom napadu na jezeru Čad 27 ubijenih Slika nije dostupna S 'potpisom' Boko Harama BOMBAŠKI NAPAD U NIGERIJI Poginulo 32 ljudi, 80 ih je ranjeno

Glasnogovornik policije države Plateau čije je središte Jos Emmanuel Abuh prije je spominjao brojku od 18 mrtvih, ne navodeći okolnosti u kojima je došlo do eksplozija.

Eksplozije su uslijedile nakon više krvavih napada na sjeveroistoku zemlje koje se pripisuje islamističkoj skupini Boko Haram.

Prva je eksplozija odjeknula u nedjelju u trgovačkom centru smještenom blizu autobusne postaje i sveučilišta Jos. Druga se dogodila četiri minute kasnije, blizu vrlo posjećene džamije.

Ni za jedan napad nitko nije preuzeo odgovornost. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene