Obavijesti Video Pretražite Navigacija
83 posto tame

Nevjerojatne satelitske snimke: Zemlja u mraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tami su ulice, domovi, škole, bolnice.

Satelitske snimke jedan su od pokazatelja koliko je Sirija uništena tijekom četiri godine sukoba. Većina zemlje je u - mraku, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Petra Boić Petrač, direktorica komunikacije u wwf Mrak od 20:30 Svjetla se gase na sat vremena: Obilježavanje akcije "Sat za planet Zemlju"

Čak 83 posto svjetala ugasilo se u toj zemlji od početka rata, tvrde znanstvenici sa sveučilišta Wuhan u Kini. Nevjerojatnih 93 posto grada Aleppa je u mraku.

Naime, analiza satelitskih fotografija uslikanih nad Sirijom otkrila je da je zemlja noću 83 posto tamnija nego prije rata. Jedan od glavnih uzroka je i rasprostranjena migracija.

Jedini svjedok smaknuća: Vidio sam kako Jihadi John odrubljuje glavu taocu

U tami su ulice, domovi, škole, bolnice. Jedanaest milijuna civila raseljeno je zbog sukoba u kojem je ubijeno više od 200 tisuća ljudi. Oko 75 tisuća umrlo je u prošloj godini, najkrvavijoj od početka sukoba.

'Četiri godine od početka krize, ljudi u Siriji su u mraku: žive u oskudici, strahu, žaljenju za prijateljima koji su izgubili i zemljom koju su nekad znali', rekao je bivši britanski ministar vanjskih poslova David Miliband.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene