Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nevin u zatvoru proveo 25 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čovjek koji je u zatvoru proveo 25 godina zbog optužbe za silovanje, oslobođen je jučer nakon što je sudac odbacio optužbe protiv njega jer je DNK analiza pokazala da on nije mogao počiniti napad.

Jerry Miller (48) okrivljen je za silovanje, razbojništvo, otmicu i zlostavljanje iako je tvrdio da je u vrijeme počinjenja ovih zločina bio kod kuće i gledao televiziju te davne 1981. godine.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Supernova music festival - 2 7. listopada UN istražuje napad na Izrael koji je pokrenuo rat: "Dok sada razgovaramo, Hamasovi teroristi siluju i zlostavljaju izraelske žene"

Naime, Miller je uhićen zbog napada na 44-godišnju ženu u podzemnoj garaži. Ženu je napadač silovao te strpao u prtljažnik, ali je pobjegao nakon što su ga dva slučajna prolaznika vidjela kako pokušava pobjeći.

Svjedoci su policiji dali opis napadača prema kojem je uhićen nevin čovjek.

Miller trenutačno radi dva posla te s obitelji živi u predgrađu Chicaga.

'Želim nastaviti sa životom, početi živjeti, imati uopće život', rekao je Miller nakon saslušanja. 'Zahvalan sam na ovom danu'.

The Innocence Project, grupa koja štiti prava onih koji tvrde da su nevini, uvjerila je prošle godine tužitelje da provedu DNK test sperme koja je pronađena na odjeći silovane žene. Rezultati analize isključili su Millera kao napadača.

Ovaj slučaj je 200. po redu u SAD-u u kojem je osoba najprije osuđena, a zatim oslobođena nakon DNK testa, tvrde iz Innocence Projecta.

Prvo oslobođenje temeljeno na DNK testiranju bilo je 1989. godine, a smatra se da je 200 nevino osuđenih provelo ukupno 2 475 godina iza rešetaka za zločine koje nisu počinili.

Iz Innocence Projecta tvrde kako je taj podatak dobar primjer da DNK analiza može pomoći u rješavanju zločina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene